Trăiește sănătos, în armonie cu natura
Scrie pentru Viața Verde Viu
Text Text
Scrie pentru Viața Verde Viu

Viata Verde Viu s-a născut și există din dorința de a promova un stil de viață sănătos. Credem că sănătatea este influențată semnificativ de felul în care mâncăm, în care gândim, dormim, muncim, ne petrecem timpul liber, de modul în care ne raportăm la noi înșine și relaționăm cu ceilalți.

Ne-am dori ca Viața Verde Viu să fie primul loc la care te gândești atunci când vrei să găsești idei și sfaturi pentru un trai sănătos.

Dar ne mai dorim ceva. Să îți exprimi și tu ideile. Să îți faci auzită vocea. Așa că, îți propunem să scrii pentru noi. Ai o poveste, o experiență personală sau profesională, un proiect, o descoperire pe subiectul SĂNĂTATE, cu toate aspectele sale diverse, de ce să nu le faci cunoscute? Scrie despre ele. Pe www.viataverdeviu.ro.

Beneficii:

Ale noastre: ne dezvoltăm comunitatea, ne sporim numărul de articole originale, cu tonalități și abordări felurite, conectăm oameni diferiți din întreaga țară, evoluăm în misiunea noastră de a pune viața pe un făgaș… sănătos și armonios.

Ale tale: ne place să credem că beneficiile noastre (pe care tocmai le-am menționat) sunt și ale tale. Dar avantajele nu se opresc aici. Poate ai deja un blog al tău. Un proiect în care crezi. O cauză pentru care militezi. Scriind pentru Viața Verde Viu, le poți promova, le poți… scoate în lume, în așa fel încât lumea să le cunoască și să le aprecieze. Nu ai vrea să faci asta?

Viața Verde Viu are:
  • TRAFIC ~ 150.000 vizitatori unici/lună; 
  • NEWSLETTER cu ~ 15.000 abonați;
  • Pagină FACEBOOK cu aproape 500.000 fani.
  • plus multe altele
Ești gata să contribui cu texte pentru Viața Verde Viu? Completează formularul de mai jos.

Prin completarea formularului, confirmi faptul ca ai fost informat cu privire la termenii și conditiile de colaborare cu www.viataverdeviu.ro
Întrebări și răspunsuri

Articolele se plătesc?
Nu vei fi plătit pentru articole. Însă îți vom pune la dispoziție o rubrică de profil, în care îți poți promova website-ul, pagina de Facebook, cartea publicată etc. Vei include în textul articolelor linkuri care îți vor face cunoscută activitatea. Îți vom distribui articolele pe Facebook și în Newsletters, așa că vei avea o audiență generoasă.  

Prin urmare, nu îți vei câștiga existența scriind pentru noi, dar Viata Verde Viu va fi o pistă de lansare sau, în cazul în care te-ai lansat deja, o platformă de promovare.

Există riscuri?
Da, există și riscuri. Publicându-ți povestea și opiniile, trebuie să fii pregătit să primești și reacții nefavorabile. Nu toată lumea va fi de acord cu ceea ce ai de comunicat.

Cine poate să scrie?
Oricine are o opinie argumentată pe subiectul „stil de viață sănătos.” Poți fi medic, bucătar, nutriționist, psiholog, antrenor personal, sportiv, ghid de turism, grădinar sau biolog, poți fi mamă, fiu, poți fi cineva care vrea să împărtășească celorlalți cum a depășit o suferință sau ce anume i-a îmbunătățit viața, poți fi, pur și simplu o voce care povestește convingător, corect (gramatical și politic) și coerent despre subiectele abordate pe www.viataverdeviu.ro.

Despre ce se poate scrie?
Despre aspecte legate de viață sănătoasă pe care le cunoști, le-ai studiat, te-au pasionat. Da, e o temă vastă și nici nu ne dorim să o restrângem, există o mulțime de nevoi și de idealuri despre care se poate vorbi atunci când vine vorba de sănătate. Subiectele abordate pe site-ul nostru sunt, în mare: Minte, Corp, Familie și Relații, Parenting, Hrană, Leacuri băbești, Casă, Natură, Călătorii, Evenimente, cu diverse subcategorii.

Așa cum vezi, e un întreg câmp cu subiecte care așteaptă să fie scrise și descrise. De către tine. Dacă vrei să scrii despre ceva care nu se regăsește în categoriile noastre de subiecte, dar ne respectă valorile și viziunea, fă-ne o sugestie.

Despre ce NU se poate scrie?
Nu vom accepta texte care încearcă, în mod explicit, să vândă ceva cititorilor. 

Asta nu înseamnă că nu poți scoate în evidență servicii sau produse, sau că nu agreăm trimiteri către cărți sau evenimente utile cititorilor, însă nu am vrea ca articolele pe care ni le trimiți să aibă forma și conținutul unor reclame. Ia, mereu, în considerare, faptul că scrii ca să ajuți, nu ca să vinzi.

(În cazul în care dorești un articol publicitar dedicat companiei tale, acesta va fi plătit, îți putem trimite o oferă de preț dacă ne scrii la adresa contact@viataverdeviu.ro)

Nu vom publica texte care nu au legătură cu subiectele abordate de noi.

Nu vom publica texte scrise într-un mod prea academic, care nu sunt pe înțelesul publicului larg, dar nici texte cu prea multe lacune de exprimare și/sau erori gramaticale.

Nu vom accepta texte care au fost deja publicate pe alte blog-uri, website-uri, în publicații de orice fel.

Nu ne dorim nici texte cu afirmații vagi, gen „sănătatea este importantă” sau care fac referire la studii inexistente sau neidentificabile.

Criticile sau atacurile violente nu își vor găsi nici ele locul printre articolele noastre.

Cum se scrie în tonuri viataverdeviu?
Articolele tale vor fi pe placul nostru dacă vor fi scrise din dorința de a educa, de a ajuta, de a sfătui. Cu atitudine. Cu personalitate. Vrem articole în care pui suflet, nu fraze sterile preluate de la alții. Desigur, poți cita, poți face referire la activitatea, lucrările sau articolele altora, însă vrem să auzim vocea ta în textele pe care ni le trimiți. 

Te încurajăm să scrii pe un ton colocvial, relaxat, ca și cum ai conversa cu un prieten. Scrie din plăcere, simte-te bine în timp ce te adresezi cititorilor.

Concentrează-te pe subiect, încearcă să îl abordezi într-un mod concis (600-1200 cuvinte). Dacă simți că tema e prea vastă pentru o limitare de acest fel, ne putem gândi la o serie de articole pe aceeași temă. (În felul acesta, noi avem mai mult conținut, tu ai mai multă expunere, toată lumea e fericită).

Limitează utilizarea termenilor de specialitate. Știm că, uneori, limbajul tehnic e inevitabil, dar te rugăm să nu abuzezi de el. Atunci când utilizezi asemenea termeni, explică-i, oferă o definiție pentru ei. Amintește-ți că scrii pentru publicul larg.

Câteva recomandări practice:
Lungimea articolelor să fie de 600-1200 cuvinte (3000-6000 caractere);
Alege un titlu inteligent, care atrage atenția. E primul lucru pe care îl vom observa, atât noi, cât și cititorii noștri;

Urmează structura: titlu, șapou/lead (prezentare pe scurt a textului), introducere (concisă), cuprins (fragmentat de intertitluri, pentru o lectură cât mai ușoară), încheiere (poate fi de atmosferă, nu trebuie neapărat să cuprindă concluzii);

Dacă oferi sfaturi, beneficii, încearcă să le prezinți succint, sub forma unei liste (5-10 idei/elemente);

Oferă mare atenție exprimării, regulilor de gramatică, punctuației. Editează textul înainte de a ni-l trimite;

Include linkuri, menționează surse de informare;

Dacă ai fotografii ale căror drepturi de autor îți aparțin, trimite-le împreună cu textul. Dacă ai alte sugestii legate de felul în care ai vrea să ilustrezi textul, spune-ne la ce te-ai gândit.

Articolele vor fi editate?
În general, ne dorim să intervenim cât mai puțin în textele primite de la tine. Vom corecta erorile de gramatică, punctuație, tehnoredactare, succesiune a paragrafelor și vom face modificări legate de SEO, dar ne vom strădui să îți păstrăm vocea și opinia nealterate.

Care sunt termenele limită?
Avem nevoie de textele tale cu cel puțin o săptămână înainte de publicare, preferabil două. După ce intrăm în posesia lor, vom verifica mai întâi dacă au un conținut adecvat. Probabil vom lua legătura cu tine, în vederea unor eventuale editări. Programarea articolelor ne aparține, urmăm un calendar editorial. Vei fi anunțat când materialul tău a fost publicat.

Citim fiecare aplicație, însă, ne va lua timp să îți răspundem. Te asigurăm, totuși, că vei primi un feedback de la noi în maximum 10 zile.

Nota Viața Verde Viu
Ne rezervăm dreptul de a refuza publicarea textelor care nu corespund, dintr-un motiv sau altul, viziunii noastre. Acceptând să colaborezi cu noi, accepți ca textele cu care contribui la www.viataverdeviu.ro să fie utilizate în diferite alte materiale publicate de echipa noastră (postări social media etc). Nu ne asumăm răspunderea pentru originalitatea sau acuratețea recomandărilor din materialele primite de la tine. Așa că, asigură-te că totul e în regulă înainte de a ni le trimite.

Pentru întrebări, trimite-ne un mesaj la adresa contact@viataverdeviu.ro.

Îți mulțumim că ai decis să te alături misiunii noastre și să ne însoțești în această călătorie verde vie. Trăiește sănătos, în armonie cu natura!

Ești gata să contribui cu texte pentru Viața Verde Viu? Completează formularul.
CASESTUDY: How We Took 1 Dead Funnel, Made A Few Simple Tweaks, And Turned It Into A $500k Per Month Powerhouse Almost Overnight...
Funnelology 101
Grab Your Copy Of Funnelology 
Now For Only $7 - LIMITED TIME!
30 Day No Questions Asked Guarantee!
Secure payments through paypal...
P.S. - if you're skimming and just wanted to see what the offer was... for just $7, you're getting Russell's "Funnelology 101" course - and the blueprint for a funnel that's currently making him $500k per month. 
Powered By ClickFunnels.com